Peregrino soy, a Santiago voy.

Wijziging in plan!

Van 27 september t/m 7 oktober heerlijk gefietst in Zuid Spanje als training voor de geplande reis in mei 2010.

Tijdens deze dagen ben ik gaan twijfelen over de vertrekplaats voor mijn voorgenomen reis. Om de beleving van de pelgrimreis beter tot zijn recht te laten komen, denk ik dat je van huis uit moet vertrekken en niet vanuit Zuid Frankrijk. Hoewel ik het nog steeds moeilijk blijf vinden, in verband met de tijd die je dan meer nodig hebt om in Santiago de Compostela te komen, toch maar besloten om het plan te wijzigen en op 30 mei vanuit ons huisje te vertrekken. Marijke riep al vanaf het begin dat ik dat moest doen en zoals gewoonlijk heeft ze natuurlijk gelijk. Zal inhouden dat ik zo nu en dat even een paar dingetjes zal moeten regelen voor mijn werk, maar dat heb ik er wel voor over.

Dus de eerste twee boekjes van de St. Jacobs fietsroute ook maar besteld en gelijk de landkaarten van Belgie, Frankrijk en Spanje. Het is de bedoeling om te overnachten in hostals, herbergen, gîte en refugios.

Op 21 oktober de tickets voor de terugreis geboekt bij Ryan-air. Ik vlieg op 2 juni terug: Santiago-Barcelona-Eindhoven. Afhankelijk van de exacte datum waarop ik hier vertrek, zou ik dus rond de dertig dagen hebben om er te komen. De afstand tussen Vlijmen en Santiago de Compostela is 2448 km. De fietsroute zou mij langs de volgende plaatsen moeten brengen: Vlijmen, Breda ( hier sluit ik aan op het St. Jacobs fietsroute ), Tournai, Compiègne, Chartres, Tours, Poitiers, Angoulême, Cadillac, Dax, Oloron, Col de Somport, Jaca, Puente la Reina, Belorado, Sahagun, Villafranca del Bierzo, Santiago de Compostela. Met een daggemiddelde van rond de 90 km per dag moet ik er in ongeveer 27 dagen aankomen, zodat ik ook nog even kan rusten voor dat ik aan mijn terugreis begin. Dit is ook wel nodig om een paar dingetjes te regelen (zoals de fiets inleveren) en de pelgrimmis te bezoeken.